Sauna

Lekker en goedkoop relaxen!

Sauna 280x900 pix.jpg

Sportfondsenbad Amsterdam-Oost beschikt sinds de renovatie van de accommodatie over een uitgebreid saunaplein. Voor een zeer scherpe prijs kan je hier op gezette tijden gebruik van maken. Zo beschikken wij over onder andere een Finse sauna, Turks stoombad met sterrenhemel, relaxruimte, voetenbad en een stortdouche. Het dragen van badkleding is NIET toegestaan tijdens het sauna bezoek.

Door een tekort aan personeel is het op vrijdagavond momenteel niet mogelijk om gebruik te maken van het naastgelegen instructiebad. Er kan daarom tijdelijk wel gebruik worden gemaakt van onze baden boven. LET OP: IN DE BADEN BOVEN KAN ER ALLEEN GEZWOMMEN WORDEN MET BADKLEDING.

Finse Sauna
Ontspan en reinig jezelf in onze Finse sauna’s. Deze traditionele sauna-ervaring uit Finland verwelkomt je met temperaturen van 80-90°C waardoor je snel begint te zweten, wat als reinigend wordt beschouwd. Het bezoek aan een sauna is een vorm van persoonlijke verzorging die zowel fysiek als mentaal ontspannend is. Geniet van deze rustgevende ervaring in Sportfondsenbad Amsterdam-Oost, waar wij beschikken over twee Finse sauna’s. Let op: een handdoek is verplicht!

Turks stoombad met sterrenhemel
Even heerlijk stoom afblazen! Het Turkse stoombad verwelkomt jou in een warme ruimte met een temperatuur van ongeveer 45°C en een luchtvochtigheid van maar liefst 100%. Het Turkse stoombad is ideaal om de huid te reinigen. Door tussen de 10 en 20 minuten in deze ruimte te verblijven, openen de huidporiën zich en wordt het vuil naar buiten gedreven terwijl jij begint te zweten. Bovendien hebben de geneeskrachtige kruiden in de stoom een positief effect op de luchtwegen en word jij van een bezoek aan ons Turks stoombad heerlijk zen!

Stortdouche
Met een stortdouche wordt een koude douche bedoeld ter afkoeling van het lichaam of zomaar om het aangename gevoel van het koude water te ervaren. In het Oude Rome kende men het koude bad als Frigidarium.

De bedoeling is dat de hoogopgelopen lichaamstemperatuur middels deze douche kan worden teruggebracht. Tijdens deze daling van temperatuur worden bloedvaten geprikkeld en de bloedsomloop bevorderd.

Bovendien is er bij ons saunaplein een ontspanningsruimte aanwezig, waar je heerlijk tot rust kan komen.

Onze sauna kent GEEN badkleding dagen. De openingstijden zijn als volgt:

Woensdag 09:45 - 12:30 uur: Alleen dames (18 jaar en ouder)
Zondag 09:30 - 12:30 uur: Familiedag (alle leeftijden zijn welkom)

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.