Faciliteiten

Wij hebben een bad voor bijna elke activiteit

Wedstrijdbad
Het mooie oude wedstrijdbad van Sportfondsenbad Amsterdam Oost heeft een afmeting van 25 x 15 meter en heeft een rijke historie (hier zijn vele grote namen uit de zwemwereld getraind). Dit bad heeft een bodem die varieert van waterdiepte van 190 cm tot 310 cm. Hierdoor is ons bad uitermate goed geschikt voor o.a. zwem- en waterpolowedstrijden en diverse duikactiviteiten. Ons bad wordt veelal gebruikt voor zwemlessen, zomerzwemlessen en schoolzwemmen en natuurlijk ook voor het vrij- en discozwemmen. Hiernaast wordt het bad bijna dagelijks druk bezocht door mensen die komen banenzwemmen. De watertemperatuur van het wedstrijdbad is gemiddeld 27,5 graden


Instructiebad
Het verwarmde instructiebad bevind zich in de kelder van ons mooie historische pand en wordt intensief gebruikt voor diverse doelen. Naast dat het een onderdeel is van de zwemlessen worden hier ook de lessen AquaVitaal en Ouder & Kind zwemmen gegeven. Doordat dit ondiepe bad warmer is dan een gemiddeld zwembad kunnen spieren en gewrichten bewegingen maken zonder dat deze overbelast worden. Het instructiebad heeft een gemiddelde watertemperatuur van 31 graden en is 0,40 cm tot 1,50 meter diep.

Recreatiebad
Het recreatie bad wordt net zoals het instructiebad voor dezelfde doelgroepen gebruikt. De temperatuur is eveneens 31 graden. Dit bad heeft een diepte van 0,40cm tot 110 cm diep en ligt handig naast het 25 meter wedstrijdbad. Als het bad niet in gebruik is voor lessen of andere activiteiten kunt u hier heerlijk na het banenzwemmen bijkomen in het verwarmde water of uw lichaam een lekkere massage geven door de waterstralen die uit de kant komen.

Peuterbad
Het peuter speelbad bevind zich op de eerste etage naast het wedstrijdbad en is voorzien van leuke kleuren en dieren waardoor het voor de allerkleinste ook leuk is om hier te spelen. De temperatuur van dit bad is 31 graden.

Whirlpool
Wil jij lekker relaxen na het banenzwemmen? Stap dan eens in onze grote whirlpool. Lekker alle spieren even tot rust laten komen door een massage van bubbels in een heerlijk bad van 34 graden.

Sauna
Tijdens de renovatie van het Sportfondsenbad Oost wisten de manager en hoofd technische dienst het niet zeker, maar er was een vermoeden dat er een verborgen ruimte onder het recreatiebad bestond. Er werd een gat gehakt in de muur, waar nu de toegangsdeur naar de sauna is en tot ieders verbazing zag men in het licht van een zaklantaarn een mooie droge ruimte. "Wat kunnen wij er mee doen"? Werd er gezegd. Het idee om er een sauna van te maken was snel geboren. Zo gezegd zo gedaan. Een schitterende saunaruimte om te ontspannen. Waar u kunt genieten van twee sauna’s met verschillende temperaturen en een Turks-stoombad. Verder een heerlijke rusthoek, tevens bestaat er de mogelijkheid in dezelfde ruimte een zonnebank te gebruiken.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.