Binnen

Sauna gemengd

Even lekker tot rust komen

Sportfondsenbad Amsterdam Oost beschikt sinds de renovatie van de accommodatie over een uitgebreid saunaplein. Voor een zeer scherpe prijs kunt u hier op gezette tijden gebruik van maken. Zo beschikt Sportfondsenbad Amsterdam oost over onder andere een Finse sauna, Turks stoombad met sterrenhemel, relaxruimte en voeten bad. Het dragen van badkleding is NIET toegestaan tijdens het sauna bezoek.

Finse Sauna
Sauna is een van oorsprong Finse benaming voor een ruimte waarin een droog hete luchtbad genomen kan worden. De temperatuur is zo hoog, 80-90°C, dat de saunabezoeker snel gaat zweten. Het zweten wordt als reinigend ervaren. Daarom wordt het bezoeken van een sauna ook wel als “saunabad” aangeduid in de zin van persoonlijke verzorging. Ook mentaal wordt zo’n hete luchtbad door regelmatige saunabezoekers als “reinigend”, ontspannend, ervaren. Sportfondsenbad Amsterdam Oost heeft 2 Finse sauna’s waar u gebruik van kunt maken, let op een handdoek is verplicht.

Turks stoombad met sterrenhemel
Even heerlijk stoom afblazen! Het Turks stoombad is een warme ruimte waar de temperatuur op ongeveer 45 graden ligt en de luchtvochtigheid maar liefst 100% bedraagt. Het Turkse stoombad is ideaal om uw huid te reinigen. Door tussen de 10 en 20 minuten in deze ruimte te verblijven gaan de huidporiën open staan en zal het vuil, doordat u begint te zweten, naar buiten worden gedreven. Naast dat de geneeskrachtige kruiden in de stoom goed zijn voor de luchtwegen, werkt een Turks stoombad ook zeer ontspannend.

Verder vindt u er een heerlijke rusthoek en bestaat er de mogelijkheid in dezelfde ruimte een zonnebank te gebruiken.

Onze sauna kent GEEN badkleding dagen.

De openstelling is als volgt:
- Woensdag: Alleen dames 18+
- Zondag: Familiedag, alle leeftijden zijn welkom.

Wat heb je nodig?

  • Handdoek
  • Badslippers (eventueel)

Tarieven

Los entree
12,00
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.